FAQ’s laadpalen

Een antwoord op al uw vragen

Wij geven jou een overzicht van de meest gestelde vragen over laadpalen zodat jij voorbereid bent op wat zal komen tijdens deze duurzame investering! 

Een laadstation is ontwikkeld voor het opladen van elektrische auto’s en hybriden. Het opladen wordt op die manier veiliger en sneller dan in een standaard stopcontact. 

U kan met meer stroom laden, wat dus wil zeggen dat je sneller kan opladen dan met een standaard stopcontact. Een laadstation is ook veiliger, het voorkomt namelijk oververhitting, omdat het laadpunt zelf foutmeldingen herkend en het laden kan stoppen. 

Het is een vereiste dat de installatie door een gecertificeerde elektricien wordt uitgevoerd. Bij Solar Plus zit dit in het pakket inbegrepen. Daarnaast wordt het laadstation tijdens het plaatsen ook beschermd door aparte groepen en een aparte aardlekschakelaar, een zogenoemde persoonlijke bescherming stroomonderbreker. Zo verloopt alles vlot en veilig. 

 

Is het laadstation geschikt voor alle elektrische auto’s? 

 

Het laadstation dat wij aanbieden volgt de Europese standaard (type 2) en werkt voor alle auto’s die aan deze standaard voldoen. Het systeem laadt veelzijdig en kan tussen 1.4-22kW opladen in 1- en 3-fasen. 

De auto’s van vandaag kunnen vaak met enkel en drie fasen opladen. Het verschil is dat bij het opladen met drie fasen de stroom over drie verschillende geleiders wordt verdeeld in plaats van één. Het resultaat hiervan is dat je met drie fasen ongeveer drie keer meer stroom krijgt dan met enkel fase opladen en het dus heel wat sneller gaat. 

De EU-standaard voor auto’s en laadstations is Type 2, dit wordt door meeste fabrikanten gebruikt. Type 1 komt vaak voor in Azië. 

Het laadstation kan door verschillende auto’s op verschillende momenten worden gebruikt. De lader die wij aanbieden, Easee, geeft de mogelijkheid drie laadstations op rij te installeren. Als u er meer wil installeren zal u een dynamische load balancer toe moeten voegen. Dit is een systeem dat de belasting op uw elektriciteitsnet meet zodat u hoofdaansluiting er niet uit springt. 

Wij bieden EV-laadstations aan voor bedrijven en appartementencomplexen. Bij het laadstation zit een RFID-systeem dat ook als sleutel voor het opladen kan werken en de hoeveelheid kWh die per sleutel is opgeladen bijhoud. Deze informatie wordt naar een ondersteunend programma gestuurd en vanuit dit programma kan u rekeningen sturen naar de gebruikers voor het energieverbruik. 

Adres

Windmolenstraat 103
B-3500 Hasselt