FAQ’s zonnepanelen

Een antwoord op al uw vragen

Zonnepanelen zijn niet voor even maar bijna voor het leven! Wij geven jou een overzicht van de meest gestelde vragen over zonnepanelen zodat jij voorbereid bent op wat zal komen tijdens deze duurzame investering!  

Bij Solar Plus hechten we veel belang aan kwaliteit daarom zijn de producten zorgvuldig uitgekozen door de leveranciers. We werken met Tier-1* zonnepanelen, dit is een merk dat wordt aangeboden door de topleveranciers op de markt.  

*Dit betekent dat het bedrijf al 5 jaar actief is binnen de zonnepanelen 

De koepel Tier 1 bevat merken zonnepanelen van hoge kwaliteit. De zonne-energie installaties die Solar Plus aanbiedt zien er niet alleen goed uit, ze zijn slim te maken.  Dat betekent dat wij de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar maken en in verschillende richtingen en hellingshoeken kunnen plaatsen.  

Daarmee worden onze zonnepanelen minder gevoelig voor schaduw, wat betekent dat de zonnepanelen dichter bij schaduwrijke objecten geplaatst kunnen worden, zoals bijvoorbeeld schoorstenen. Dit maakt het mogelijk om op bijna ieder dak een geschikt oppervlak te vinden, op maat.  

Ja! Zoals iedereen weet zijn zonnepanelen niet alleen een goede investering voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De terugverdientijd van jouw zonne-energie bedraagt ongeveer vijf tot acht jaar, afhankelijk van de omstandigheden. Het is dus een investering met een rendement dat vele malen hoger ligt dan de gemiddelde spaarrente.  

Hoeveel elektriciteit je zonnepanelen kunnen produceren is afhankelijk van enkele factoren. Over het algemeen zetten de panelen tussen de 17% – 20% van de binnenkomende zonne-energie om in elektriciteit.  

Normaal wordt de hoeveelheid elektriciteit, d.w.z. het aantal kWh, geproduceerd per geïnstalleerde kW.Dit getal varieert doorgaans van 800 – 1100 kWh/kW, afhankelijk van de jaarlijkse uren zon en de richting en hellingsgraad van de panelen. Andere factoren die de productie beïnvloeden zijn schaduw, temperatuur, sneeuw, vuil, … 

In de meeste gevallen is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Het meest optimale dak voor zonnepanelen, is een dakoppervlak zonder schaduw dat op het zuiden gericht is met een hellingsgraad van ongeveer 40 graden.  

Als het dak zuidwestwaarts of zuidoostwaarts gericht is, gaat er ongeveer 6% van de jaarlijkse productie af. Een hellingsgraad van 40 graden ± 10 graden zorgt voor een productieverlaging van ongeveer 2%.Zodoende kunnen zonnepanelen zelfs rendabel zijn als ze niet aan de optimale voorwaarden voldoen.  

Wil je hier meer advies over? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor gratis advies! 

We streven ernaar om de noden van de klant zo snel mogelijk in te lossen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de levertijd van de zonnepanelen. Deze bedraagt +/- één à twee maanden. De installatie realiseren we binnen één werkdag. 

Adres

Windmolenstraat 103
B-3500 Hasselt