Zonnepanelen aankopen is geen aankoop die je op 2 minuten voltooid. Het is een investering voor je (t)huis. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je zo‚Äôn aankoop doet. Wij geven jou enkele tips mee zodat jij met een frisse blik kan beginnen aan deze investering! Lees je mee? ūüĎáūüŹľ¬†

1. De soort zonnepanelen  

 

Bij het aankopen van zonnepanelen zijn er verschillende soorten waar je tussen kan kiezen.  

De mono zonnepanelen hebben een strakker voorkomen. Ze beschikken over een effen structuur, waardoor ze er egaler uitzien. De kleur van de panelen is zwart. De afkoeling van deze panelen gebeurt op een gecontroleerde manier waardoor alle kristallen eenzelfde richting hebben.  

De poly zonnepanelen daarentegen beschikken over een gevarieerdere structuur. De kleur van de panelen is blauw. Deze soort behaald ten opzichte van de mono panelen een lager rendement omwille van een lagere silicium puurheid. De elektronen kunnen minder vrij bewegen.  

De CIS-panelen ook wel dunne film zonnepanelen genoemd, is een milieuvriendelijk alternatief voor de hierboven vermeldde soorten. Deze soort wordt vaak ook gekozen omwille van het strakke uiterlijk.  

Blog - Het kopen van zonnepanelen

2. De prijs van de zonnepanelen  

 

De prijs van de zonnepanelen speelt natuurlijk ook een belangrijke factor binnen het aankoopproces. Het is niet alleen belangrijk dat je rekening houdt met de prijs per zonnepaneel maar ook met de prijs per Wp (Wattpiek).   

Wil je graag een prijsofferte ontvangen voor jouw zonnepanelen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder! 

‚ĚóÔłŹ Momenteel loopt er nog altijd een subsidie van de overheid voor de aankoop van zonnepanelen. Wil je hier meer over weten? Lees het in deze¬†blog!¬†¬†

3. Het rendement van de zonnepanelen  

 

Als je kiest voor zonnepanelen wil je daar natuurlijk het maximale rendement uithalen. Want je laat net zonnepanelen installeren om zoveel mogelijk energie te besparen. Het gemiddelde rendement ligt tussen 15% en 22%. Dit wil zeggen dat zonnepanelen deze hoeveelheid opgevangen licht omzetten in elektriciteit.  

Blog - Het kopen van zonnepanelen

4. Het vermogen van de zonnepanelen  

 

Het vermogen van de zonnepanelen geeft aan hoeveel stroom er wordt opgewekt door een paneel in ideale omstandigheden. Dit drukken we uit in Wp (Wattpiek). Het hangt natuurlijk ook van merk tot merk af hoeveel de panelen nu effectief zullen opbrengen.  

Als je een beperkter dakoppervlak hebt, wil je hoogstwaarschijnlijk zonnepanelen kopen met een hoger vermogen. Deze panelen zullen je toch genoeg opbrengen, want hoe hoger het vermogen, hoe meer rendement je uit het dakoppervlak haalt en hoe meer energie je bespaart dankzij de zonnepanelen.

5. Het merk zonnepanelen  

 

Zonnepanelen gaan voor een langere tijd mee. Je kiest dus best voor een A-merk. Je betaalt er meer voor maar ze gaan langer mee, zijn betrouwbaarder en behouden de kwaliteit.  

Blog - Kopen van zonnepanelen

Wil jij weten welke installatie van Solar Plus het best past bij jouw situatie? Doe nu de simulatie en ontvang binnen 1 minuut alle informatie die je nodig hebt!