In 2021 schafte de overheid de terugdraaiende teller af. Hierdoor besloten veel mensen om de installatie van zonnepanelen uit te stellen. Maar waarom is het wél een must om hierin te investeren? Ontdek het in deze blog! 👀 👇🏼 

1. Zonnepanelen zijn nooit goedkoper geweest dan nu 

 

Het is hét perfecte moment om te investeren in zonnepanelen, want ze zijn goedkoper dan ooit. Bovendien kan je ook nog eens genieten van de extra premie op zonnepanelen van de Vlaamse Overheid.  

 

2. Je energiefactuur daalt fors 

 

De installatie van zonnepanelen zorgt ervoor dat je zelf elektriciteit kan opwekken aan de hand van zonne-energie. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van een andere energieleverancier en bijkomende prijsfluctuaties.  

Blog - Waarom investeren in zonnepanelen een must is

 

3. Binnen 8 jaar hebben jouw zonnepanelen zich terugverdiend 

 

De investering in zonnepanelen is niet niks, maar je haalt er veel voordeel uit. Ondanks dat het bijdraagt aan een lagere energiefactuur kan je er ook nog eens winst op maken. Jouw zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee, maar ze zijn binnen 8 jaar al terugverdiend!

Ben je benieuwd wat jouw terugverdientijd is en jouw winst op 25 jaar? Doe nu de simulatie met onze zonnecalculator.

 

4. Je komt tot eind 2022 in aanmerking voor de premie van zonnepanelen  

 

Sinds 1 januari kan je terug gebruik maken van de zonnepremie van de Vlaamse overheid. Deze subsidie kan oplopen tot wel €1.500! We spreken hier over een eenmalige premie van maximum €1.500 per gezin 

Wil je meer weten over deze premie? Lees onze blog hier! 

 

Blog - Waarom investeren in zonnepanelen een must is

5. Het btw-tarief voor de levering en installatie van zonnepanelen wordt t.e.m. eind 2023 verlaagd naar 6% 

 

De energiefacturen blijven stijgen, maar om de mensen toch te overtuigen om voor een zonne-installatie te kiezen, verlaagde de federale overheid de btw op zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen van 21% naar 6%. Nog een reden meer om toch te gaan voor deze investering.  

Wil jij ook investeren in een zonne-installatie en genieten van alle voordelen? Neem contact op met onze experten en wij geven jou advies op maat!